Wednesday, February 18, 2009

Social kompetense

Det är en sak som jag inte kan förstå mig på. Om man säger att man vill någonting, varför visar man då motsatsen? Att visa motsatsen skapar problem. Det är precis som att du inte vill vara med mig, men hittar en anledning till att slippa göra slut på det själv. Är det så? Lite väl destruktivt för min smak!

Det finns många frågor i livet. Kommer ni ihåg när man var barn? Helt oförstörd och helt utan problem.
Hur tar vi oss därifrån. Ifrån att vara så liten och oskyldig till att växa upp och bli såhär? Det är fel att säga hur man ska vara för att vara "en bra människa" eller hur man är när man är "en dålig människa". Antar att vi alla har våra små funderingar hur man ska vara. Vad är rätt? Och vad är fel? Moral och etik? Finns det ens något sådant kvar?
Vad är det som går fel? Vad är det som gör att vi skiljer oss så ifrån varandra? När vi är barn är vi lika sedan händer det något. Men vadå?

Vissa personer har ingen social kompetens. Och det är inget att bygga ett liv på. Livet är viktigt. Man lever en gång och det är de val man ska göra som man ska känna att man kan vara stolt över. Det är bortkastad tid att tänka på andra framför sig själv och sina behov. Jag menar inte att man inte ska tänka på andra, men att man ska tänka på sig själv först.
Men inte alltid! Jag känner en person som alltid tänker på sig själv först! Och han har missuppfattat det. Det kommer slå tillbaka en vacker dag. Man kan ju inte både ha kakan och äta den samtidigt.
"What goes around, comes around", honey ;o)

"I heard you found out
That he's doing to you
What you did to me
Ain't that the way it goes
When you cheated, girl
My heart bleeded, girl
So it go without saying that should let the feeling hurt
Just a classic case scenario
Tale as old as time
You got what you deserved
And now you want somebody
To cure the lonely nights
You wish you had somebody
That could come and make it right
But girl, I ain't somebody
I'm out of sympathy "

Timberlake kan han!!

No comments:

Post a Comment