Wednesday, May 20, 2009

Buy my trust? Someone?

"Lets say there was a little girl. And from the time she could understand, she was taught to fear. Lets say she was taught to fear daylight. She was taught it was her enemy, that it would hurt her. And then one sunny say.. you ask her to go outside and play, and she won't. Can you be angry at her?"

Det är det där med tillit som är svårt. Att lita på en människa. De säger att man inte ska dra alla människor över en kamm, men varför bevisar ingen det då!? Varför bevisar ingen att de faktiskt är annorlund i sitt beteende än vad någon annan är? Många personer jag mött har betett sig likadant.
Man visar de respekt, men får inget tillbaka.
Man sträcker ut en hjälpande hand, men får inget tack.
Man lyssnar och visar att man bryr sig, men får igenting tillbaka.
Det verkar som att så fort man slappnar av lite, och visar att man litar på någon så *bang* smäller det till. Och då var det över. I samma ögonblick som man gav med sig så fick man veta att det var det största misstaget man kunde göra. Att lita på en annan människa än sig själv. Är en själv den enda man kan lita på?
Tillit är ingenting man kan köpa i butiken eller tro att man förtjänar på tio minuter. Så varför utnyttjar man det?

1 comment:

 1. Kontentan av att bli (be)sviken gång på gång, är att ens hud blir aningens hårdare. Man stannar heller inte upp eller gräver ner sig och sörjer det som har varit någon längre tid utan går hellre vidare så fort som möjligt - skakar av sig det och tar nya tag, allt för att säkra ens egna överlevnad.
  Jag tror det är viktigt att göra så. Det är viktigt att låta nya människor komma in i ens sfär och ge DEM chansen att vinna ens förtroende. Allt annat vore bara självdestruktivt och kontraproduktivt, även om man kanske inte låter dem ändå inpå skinnet nästa gång...

  Skulle vilja rekommendera en bra film:
  "He's Just Not That Into You" (eller: "Han er faktisk ikke interessert" som den heter i norsk översättning).
  En riktig feel good-rulle med många svängar, ups & downs, om signaler mellan män och kvinnor i allmänhet och relationer i synnerhet.
  Dock med ett lyckligt slut.
  Se den!

  Du är vacker!

  //Felix

  ReplyDelete