Wednesday, April 1, 2009

For free?

Vad är problemet?

"Man kan inte ens "köpa" personer längre. Inte ens de mest giriga människor går att köpa." Vad har hänt?

Vad har hänt med denna värld?
Öppnar man munnen så blir det fel. Öppnar man den inte så blir det ännu mera fel. Öppnar man den lite, så är det för lite.
Anpassning är bra så länge det fungerar och är på lika villkor. Allt annat går bort. Ingenting är gratis. Inte ens de små små sakerna man ger bort som inget kostar är gratis. Man förlorar alltid lite på allt man ger. Ibland har man tur och vinner tillbaka det dubbla. Men det är sällan.
Men hur kommer det sig att man fortsätter?
De som ger och ger, varför fortsätter de?
Antingen är man bara korkad eller så vägrar man ge upp. Och visst man ska inte ge upp. Men ibland handlar det ju inte om att ge upp utan det handlar om att inse sitt bästa. "Ta sitt förnuft till fånga".
Man tröttnar till slut. Är det meningen att det ska bli en "jackpott" så blir det så. Fast med lite hjälp på traven. Man kan ju inte vinna på en lott om man inte köper den först.

Kör ditt egna race. En dag så faller alla bitar i pusslet på plats och då ska man inte ångra någonting alls. Vad man har gjort, hur man har levt, sina val man gjort och även de val man valt bort. Känner man ångest för det så lever man fortfarande kvar i det förflutna.
Den dagen ni föddes klipptes navelsträngen av med hjälp av en barnmorska.
Den dagen ni flyttar hemifrån klipps de banden av med hjälp av era föräldrar. För nu får ni klara er på egen hand.
Nu kanske det är dags att hitta ett eget sätt att klippa av banden ifrån det förflutna och gå vidare? Finns säkert både bra sätt och mindre bra sätt, vad vet jag? Just do it. Vad har man att förlora? Stampar man på samma plats för länge blir det ett hål. Hålet blir djupare och djupare. Till slut är det så djupt att ni inte kan klättra upp. Tror ni att man får ångest då? Hade jag varit fast i ett hål hade jag definitivt haft ångest och varit rädd.

No comments:

Post a Comment